Devouring Japan : global perspectives on Japanese culinary identity
Bibliographie
- Auteurs : Stalker Nancy K. ;
- Editeurs : New York, NY Oxford University Press ;
- Date d'édition : Copyright 2018
- ISBN : 978-0-19-024040-0, 978-0-19-024041-7
- Sujets : Coutumes alimentaires -- Japon, Cuisine japonaise, Aliments, Alimentation, Asian history, Social & cultural history, Food & society, National & regional cuisine, Colonialism & imperialism
- Langue(s) : Anglais
- Description matérielle : 1 vol. (xvi-349 p.), : Ill., couv. ill. en coul., 24 cm
- Pays de publication : États-Unis
Notes
La ressource est également disponible en version électronique ; Notes bibliogr. en fin de contribution. Glossaire. Index
Résumé
'DEVOURING JAPAN interrogates the global rise and spread of Japanese cuisine through offering original insights into Japanese culinary history, practice, and food-related values by an illustrious roster of food historians and Japan experts. Essays address the evolution of particular foodstuffs, their representation in literature and film, the role of Japanese foods in regional, national, and international identities.'